KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

XIV ogólnołódzki konkurs przyrodniczy "Małe i duże zwierzaki"

3 kwietnia odbył się XIV ogólnołódzki konkurs przyrodniczy - „Małe i duże zwierzaki” - tegoroczna edycja – „Zwierzęta naszych lasów”.

Organizatorem jest nasza szkoła oraz Łódzki Ogród Zoologiczny. Konkurs jest dedykowany uczniom klas drugich – edukacji wczesnoszkolnej. W tym roku przystąpiło do niego 7 szkół: SP 2, SP 19, SP 41, SP 109, SP 114, SP 120, SP 175. Trzyosobowe drużyny musiały zmierzyć się w ośmiu, zróżnicowanych pod względem trudności, konkurencjach. Były to m.in.: rozwiązywanie krzyżówki, układanie z puzzli sylwet zwierząt, rozpoznawanie odgłosów, wykazanie się znajomością zwyczajów żywieniowych oraz ciekawostek o zwierzętach. Jury pod przewodnictwem pani dyrektor Hanny Sobczak nie miało łatwego zadania. Wszystkie drużyny były świetnie przygotowane i zróżnicowanie w punktacji było niewielkie.
A oto finaliści:

1 miejsce – SP2: Anna Marciniak, Julia Wachowiec, Maciej Szałowski
Drużynę przygotowała: p. Beata Luzak

2 miejsce – SP19: Marta Baraniecka, Wiktoria Stępniak, Bartłomiej Jędrzejewski
Drużynę przygotowała: p. Agnieszka Gałązka

3 miejsce – SP41:  Emila Dobrska, Julianna Stępień, Pola Borowiecka
Drużynę  przygotowała: p. Katarzyna Wyk

Organizatorki: Marzena Albrecht, Małgorzata Maciejewska-Mędry, Dorota Szarska-Kuśmierczyk gratulują i dziękują wszystkim za udział w konkursie.

Specjalne podziękowania: dla Dyrekcji Szkoły Podstawowej Nr 173, Łódzkiego Ogrodu Zoologicznego oraz Rady Osiedla „Katedralna” za pomoc finansową.