KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Samorząd Uczniowski

Samorządu Uczniowski powołany na rok szkolny 2020/2021

4a - Justyna Krzywania, Dawid Gębalski
4b - Wiktoria Osiecka, Filip Chmielewski
5a - Nicole Magiera, Julian Szymioł, Radek Ludwiczak
5b - Amelia Duda, Maksymilian Głogowski
5c - Jagoda Starczewska, Roman Wawrzyniak
6a - Mateusz Sekściński, Wiktoria Żelaskowska
6b - Julia Czechowska, Szymon Rudzki
6c - Lena Hejduk, Nikola Zawadzka
6d - Filip Karkusiński
7a - Piotr Piątkiewicz, Agata Jugowicz
7b - Filip Kominiak, Fabian Kołodziejek
7c - Zofia Bystra, Dorota Banasik
7d - Jan Sołtysiak, Aleksandra Armacka
8a - Matylda Barańska, Julian Świderski
8b - Amelia Wieczorek, Fabian Chmielewski
8c - Krystian Bartosik, Weronika Ogrodowicz

Opiekun Samorządu Uczniowskiego Alicja Stępień

Przewodniczący - Amelia Wieczorek
Zastępca Przewodniczącego - Jan Sołtysiak
Skarbnik - Aleksandra Armacka, Fabian Chmielewski

Głównym celem Samorządu Uczniowskiego jest:
- motywowanie społeczności uczniowskiej do jak najlepszego spełniania obowiązków szkolnych,
- dbanie o dobre imię Szkoły, o kultywowanie i wzbogacanie jej tradycji
- dbamy o obronę praw ucznia i czuwamy nad przestrzeganiem przez uczniów obowiązków szkolnych.
- bierzemy udział w Akcjach i Zbiórki charytatywnych,
- organizujemy Dyskoteki Szkolne oraz wspieramy wydarzenia szkolne.

Akcje Samorządu przeprowadzone w I semestrze roku szkolnego 2020/2021: konkurs zbiórki kasztanów - akcja ekologiczna, zbiórka plastikowych zakrętek - akcja charytatywna - Stowarzyszenie Łódzkie Hospicjum dla Dzieci Łupkowa, „Wigilia dla czworonożnych przyjaciół” - zbiórka karmy dla zwierząt ze schroniska przy ulicy Marmurowej, współpraca z Zespołem Promocji Zdrowia - konkurs „Światowy dzień uśmiechu”. Poczet Sztandarowy pod opieką Opiekuna Samorządu Uczniowskiego brał udział w uroczystych obchodach Dnia Patrona szkoły.