KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Samorząd Uczniowski

Samorządu Uczniowski powołany na rok szkolny 2019/2020

4a - Nicole Magiera, Julian Szymioł
4b - Zuzanna Skóra, Adela Michalak
4c - Karina Zawadzka, Daria Konopa
4d - Dominik Misztal, Seweryn Szybura
5a - Franek Janiszewski, Kazimierz Janeczek 
5b - Szymon Rudzki, Bartek Perlański 
5c - Lena Hejduk, Nikola Zawadzka 
5d - Magda Łabudzka, Martyna Tomasik 
6a - Eryk Szor, Małgorzata Węgrzycka 
6b - Natalia Skowronek, Wiktor Kosiacki
6c - Lena Szczecińska, Kornel Beta 
6d - Jan Sołtysiak, Ola Armacka
7a - Amelia Szczuka, Julian Świderski 
7b - Nikola Kołbut, Amelia Wieczorek 
7c - Julia Pająk, Krystian Bartosik
8a - Wiktor Byczkowski, Kacper Lisowski
8b - Martyna Stańczyk, Maja Libertowska
8c - Ada Szymańska, Maja Kołaczkowska

Opiekun Samorządu Uczniowskiego Alicja Stępień

Przewodniczący - Jan Sołtysiak,
Zastępca Przewodniczącego - Aleksandra Armacka
Skarbnik - Amelia Wieczorek

Głównym celem Samorządu Uczniowskiego jest:
- motywowanie społeczności uczniowskiej do jak najlepszego spełniania obowiązków szkolnych,
- dbanie o dobre imię Szkoły, o kultywowanie i wzbogacanie jej tradycji
- dbamy o obronę praw ucznia i czuwamy nad przestrzeganiem przez uczniów obowiązków szkolnych.
- bierzemy udział w Akcjach i Zbiórki charytatywnych,
- organizujemy Dyskoteki Szkolne oraz wspieramy wydarzenia szkolne.