KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Potworne postacie z książek

POTWORNE POSTACIE Z KSIĄŻEK to szkolny konkurs czytelniczy zorganizowany w ramach projektu Mały Książkomaniak. Projekt realizowany jest przez Widzewski Dom Kultury 502 a nasza szkoła uczestniczy w nim od pierwszej edycji, czyli od 7 lat! (Poprzedni konkurs dla książkomaniaków miał tytuł „Legendy z twojego regionu”).
Przedstawiamy najciekawsze wizerunki książkowych „potworów”- zgadzacie się, że są straszne?

Wyniki konkursu:

Klasy I- III

I miejsce
Kinga Tropisz 1a - DUCH z książki „Muminek i mały duch” Tove Jansson
Blanka Banaszek 3a - HARDODZIOB z serii książek „Harry Potter i …”

II miejsce
Antosia Godlewska 3b - UMPA-LUMPY, Roald Dahl „Charlie i fabryka czekolady”

III miejsce
Wiktoria Raszyńska 2a - WIEDŹMA, „Frigiel i Fluffy”

Klasy IV- VII

I miejsce
Ignacio Canals - Grodzicki 5a - ERYNIE, Jan Parandowski „Mitologia”

II miejsce
Lena Szczecińska 7c PENNYWISE, Stephen King „It”

III miejsce
Zuzanna Skóra 5b VOLDEMORT, seria książek „Harry Potter i …”

Wyróżnienie
Nicole Magiera 5a LORD VOLDEMORT, seria książek „Harry Potter i …”

Gratulujemy