KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kampania społeczna Rodzina Jest dla Dzieci

Szanowni Państwo,
w imieniu kampanii społecznej Rodzina Jest dla Dzieci zapraszamy na spotkanie organizowane dla osób, które chcą pomagać - jako wolontariusze, rodziny zastępcze lub darczyńcy - dzieciom z łódzkich domów dziecka.

W łódzkich domach dziecka mieszka ponad 500 dzieci. Każde z nich doświadczyło w życiu ogromnej straty i każde potrzebuje wsparcia. Sprawcie, by poczuły, że mają na kogo liczyć. I że świat jest dla nich przyjazny. To dla nich potrzebni są wolontariusze, którzy będą bawić się z nimi, rozmawiać, odrabiać lekcje i podnosić ich poczucie własnej wartości. To dla nich szukamy także rodzin zastępczych, które przyjmą je do własnych domów i serc.

Zapraszamy w przyszły piątek 29 listopada o godz. 17.30 do filii Wydziału Wspierania Pieczy Zastępczej przy ul. Małachowskiego 74 (budynek Domu Dziecka nr 5). Opowiemy, w jaki sposób możecie pomóc dzieciom mającym za sobą trudne doświadczenia. Będziecie mogli także porozmawiać z wolontariuszką oraz jedną z łódzkich rodzin zastępczych.