KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Marzyciela w Zatoce Sportu

30 torów, 12 godzin, 2 880 uczestników - w sobotę, 7 września 2019r., w Zatoce Sportu odbyła się największa sztafeta pływacka w historii. W tym roku, uczestnicy płynęli po stypendia dla młodych sportowców, w ramach Uniwersytetu Potężnych Dzików.

My również mamy wkład w to wydarzenie. Wśród startujących znaleźli się uczniowie klas pływackich: IVa – Nicole Magiera, Wojciech Łuczak, Julian Szymioł, Piotr Lipka i Aleksander Jagiełło, Va – Wojciech Jakubowski, Roksana Kałczak, Agnieszka Węgrzycka, Wiktor Królewski , VIa –  Małgorzata Węgrzycka, Szymon Barański, VIIa – Anna Tatarska, Borys Królewski, Wiktor Stratyński, Matylda Barańska, VIIIa – Sandra Jawor. Startującymi byli również uczniowie z klas niepływackich: IVb – Ala Tamborska, IVc – Maria Wande, Miłosz Burzyński, VIb – Oliwier Burzyński.

W czasie imprezy naszą szkołę reprezentowali nie tylko uczniowie, ale i nauczyciele. Należy do nich p. Izabela Klimek, wychowawczyni kl. Va, która pokonała 32 długości basenu!

Wszystkim gratulujemy!